Ons schoolsysteem is ongezond: kinderen worden klaargestoomd om te presteren, niet om creatief te zijn

Bij mij in de Jordaan zit een lagere school waar ik dagelijks langsloop als ik naar de supermarkt ga. Ik kijk dan wel eens naar binnen en zie dan een klas vol jonge kinderen netjes achter hun tafeltje hun opdrachtjes maken. Soms springt er één op en begint aan een ander te trekken, maar het duurt dan niet lang voor de juf erbij komt om ze uit elkaar te halen. Ik realiseer me dan dat ik ook zo heb gezeten, braaf achter een klein tafeltje, met mijn eigen plantje. Plichtsgetrouw mijn sommetjes makend. Na het zien van de indringende documentaire Alphabet kan ik het niet helpen om me daar nu enigszins ongemakkelijk bij te voelen. […]

Lees het artikel: Ons schoolsysteem is ongezond: kinderen worden klaargestoomd om te presteren, niet om creatief te zijn

Wat vind je hiervan? Laat het weten in de comments!

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.