MindViews Profiel Pagina Evelyne van Winden

DE MINDVIEW VAN

Evelyne van Winden

  • Hechtingsexpert
  • Counselor
  • Docente
  • Spreker
  • Academy programma ontwikkelaar Mindview

MIJN MINDVIEW

MIJN REIS

Waar kom ik vandaan?

Mijn levenspad is alles behalve doorsnee geweest. Turbulent is daarbij het meest passende woord. Connectie en disconnectie is vanaf jonge leeftijd al een thema voor mij geweest. Ik ben bekend met gevoelens van angst, depressie, eenzaamheid, verharding, verslaving en hechtingsproblematiek. Ik was verdwaald, maar werd vooral niet begrepen. Ook jarenlang in de hulpverlening waar ik al vanaf mijn jonge tienerjaren in terecht ben gekomen. Anderen vertelden mij dat er iets mis met mij was. Nu weet ik dat er helemaal niets mis met mij was, in tegendeel, de symptomen waren een natuurlijke reactie op gevoelens van gemis en verlies.

Door welke MindView ben ik anders naar mezelf en de wereld gaan KIJKEN?

Natuurlijk speelt verbinding daarin de hoofdrol. Eerst weer verbinding met een ander, daardoor weer met mezelf. Voor mij was dat een persoon die me met oprechte interesse en warmte, vertrouwen en onvoorwaardelijkheid gaf. Langzamerhand vond ze de weg naar mijn hart. Later leerde ik mijn levenspartner kennen. Samen met hem ontwikkelden we een warm thuis voor ons en de kinderen die in ons leven kwamen. Ik leerde geven wat ik zelf te weinig had gehad.

Dat ging niet zonder slag of stoot, ik zocht naar antwoorden. In mijn zoektocht kwam het werk van Gordon Neufeld op mijn pad. En daarmee ook het werk van Gabor Maté. Het boek “Laat je kind niet los” was mijn eerste kennismaking met hechting- en ontwikkelingsleer. Ik voelde alsof het boek over mijn leven ging. Voor het eerst vloeiden er echte tranen van rouw, nu ik wist wat ik echt gemist had.

Nu begrijp ik wat een mens beweegt en wat het nodig heeft om te groeien. Als je dat doorziet, kijk je voorbij gedrag en kan je leren iedereen lief te hebben.

Waar sta ik nu?

Ik voel dat ik meer rust in mijn leven heb gevonden en écht dat fundament voel in mezelf. Dat ik met beide benen op de grond sta en een eigen plek heb op deze wereld. Vanuit dat gevoel, vanaf die plek voel ik een intense drijfveer om mensen te helpen om ook naar die plek te komen en dat te voelen. Dat pad is voor iedereen anders, iedereen op zijn eigen manier. Natuurlijk zijn en blijven er uitdagingen, zo is het leven, maar ik merk dat ik nu anders met die uitdagingen omga.

Waarom bij MindView betrokken?

Wat mij aansprak bij MindView is de open houding en de ruimte voor eigenheid. Iedereen mag zichzelf ontwikkelen, op zijn eigen manier en tempo. Iedereen mag zijn eigen levensthema’s ontdekken en daarmee werken. Zij horen bij je. Wat ik daarnaast mooi vind is de stimulans naar bewustzijn, in een community. Naar elkaar luisteren en kijken, leren en ontdekken. “Wat betekent dit nou voor jou, hoe denk jij daarover en wat voel jij daarbij? Wat is jouw ervaring en wat heb jij hierover geleerd?” Ik denk dat deze open houding in deze steeds meer polariserende samenleving een uniek goed is. Mensen die genuanceerd in het leven staan beginnen op te vallen. Zij zijn kleine lichtpuntjes, die jouw kunnen helpen naar jouw bron van licht. Hier wil ik me graag voor inzetten.

Waar ben ik nu op MindView mee bezig?

Natuurlijk hou ik mij ook bij MindView bezig met verbinding. Dat doe ik door mensen in de basismodule te prikkelen naar zelfreflectie wie zij zijn, hoe zij zo zijn geworden en wie ze zouden willen zijn. Daarin is het belangrijk om bewustwording te ontwikkelen in wat je nodig hebt. Daarnaast kom je me tegen wanneer je de 6 maanden module volgt over trauma en verbinding, waarin ik me richt op wat jou precies belemmert om jouw eigen pure ik te zijn. Ik laat je graag zien hoe je daar door verbinding (weer terug) kan komen. Want iedereen heeft verbinding nodig! Ik zie ernaar uit om je te leren kennen en ben nieuwsgierig naar jouw verhaal.