Hoogsensitiviteit, wat is dat nu precies?

An open minded view on the human mind … Hoogsensitiviteit, wat is dat nu precies? Ik ben zelf energetisch gevoelig en merk dat ik vaak de hele dag zo ingetuned ben op (de overlevingssystemen) van anderen dat ik mezelf daar in kan verliezen. Ik moet soms een dag bijkomen om hier van te herstellen.

Mijn hele leven heb ik me hierdoor anders gevoeld en afgescheiden gevoeld van anderen en daardoor vaak niet gezien en begrepen. Dit systeem was zo ‘normaal’ voor mij dat ik altijd heb gedacht dat anderen dat ook hadden. Pas de afgelopen jaren is er meer bewustzijn opgekomen. En kon de zoektocht gaan plaatsvinden wie ik daadwerkelijk ben.

Vanuit mijn eigen ervaring is voor dergelijke gevoeligheid binnen de GGZ vaak weinig ruimte geboden. Energetisch werk, sensitiviteit en vanuit hier kijken naar trauma- en overlevingssystemen. Hierdoor voelde ik me er vaak niet thuis omdat er onvoldoende bewustzijn, veiligheid en verbondenheid geboden kon worden.

Hoe kijken jullie aan tegen energetisch werk? Wat kan het je brengen? Wat zijn de gevaren? Hoe kun je je energetische systeem beter leren afsluiten voor anderen? En hoe kun je het op een goede manier inzetten voor therapie en coaching? Wat moet er binnen de GGZ veranderen om hier mensen beter in te begeleiden? Wat is jullie visie hierop?

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.